Δραστηριότητα 8

2011-12-31 15:37

Φτιαξε το δικό σου κόμιξ!!

Παρακάτω βρίσκονται δύο σελίδες από το Κομικ της σειράς Αστερίξ "Το μεγάλο ταξίδι". Αφού παρατηρήσετε τις καλά την ιστορία καταγράψτε τις βασικές πληροφορίες που παρουσιάζονται σε δύο με τρείς σειρές εδώ!

Στην συνέχεια, διάβασε προσεχτικά το άρθρο για τα παιδιά του τρίτου κόσμου και βρές πληροφορίες σχετικά με το πως η κλιματική αλλαγή επηρεάζει το δικαίωμά τους για επαρκή τροφή.

Το άρθρο θα το βρείς εδώ!

Σου αρέσουν τα κόμιξ;

Θα ήθελες να φτιάξεις ένα δικό σου κόμικ με θέμα την πείνα; Αυτό που χρειάζεται είναι έμπνευση και πολλή φαντασία. Παρακάτω σας δίνεται ένα πλαίσιο με κουτάκια στα οποία μπορείτε νε την βοήθεία του προγράμματος της ζωγραφικής να φτιάξετε το δικό σας κόμικ με βασικό θέμα την "ΠΕΙΝΑ" και την "ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ".

Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε είναι:

  • ​Πρώτα γράφουμε το σενάριο (μια πρόταση για κάθε κουτάκι).
  • Στην συνεχεια ζωγραφίζουμε το σκίτσο.

Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα φανταστικό ήρωα που να σχετίζεται με τις φτωχές χώρες ή ένα φανταστικό σούπερ ήρωα που θα έχει υπερδυνάμεις και θα βοήθάει τα παιδιά του τρίτου κόσμου!!

Φυσικά μπορέιτε να χρησιμοποιήσετε έναν σούπες ή μη ήρωα που ήδη υπάρχει!!

Τα καλύτερα κομιξ θα δημοσιευτούν στην τοπική εφημερίδα και την εφημερίδα του σχολείου, στις τοπικές ιστοσελίδες αλλα και στον ιστοχώρο του σχολείου.

Μην ξεχνάτε ότι το θέμα του κόμικ έιναι η "ΠΕΙΝΑ" και η "ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ".

 

     
pixlr.com/editor/ pixlr.com/editor/ pixlr.com/editor/
pixlr.com/editor/ pixlr.com/editor/ pixlr.com/editor/
pixlr.com/editor/ pixlr.com/editor/ pixlr.com/editor/

 

—————

Πίσω